Foglalási szabályzat

Általános foglalási szabályzat
 
Foglalás menete
 • személyesen irodánkban Debrecen, Akadémia utca 94. szám alatt
 • e-mailen: utazas@ligettraveldebrecen.hu
 • honlapunkon: www.ligettraveldebrecen.hu keresztül gyors ajánlatkérés opció segítségével.
A foglaláshoz szükséges adatok
 • pontos, útiokmányban szereplő név, születési dátum, lakcím, telefonszám,
 • e-mail cím
Szerződéskötési feltételek
A Liget Travel Kft által közvetített külföldi utazásokra a polgári törvénykönyv 415-416 §-ainak és az utazási és az utazást közvetítő szerződésekről szóló 214/1996. (XII. 23.) kormányrendelet rendelkezései, illetve jelen szerződési feltételekben foglaltak az irányadók.
 
A Liget Travel Kft. adatai
Székhelye:4032, Debrecen, Akadémia u. 94/2.
Iroda/ Telephely/ Levelezési cím: 4032, Debrecen, Akadémia u. 94/2.
Telefon:52/781-671
E-mail: utazas@ligettraveldebecen.hu
MKEH szám: U-001464
A cég adószáma: 23445017-2-09
 
Az utazásközvetítő szerződés a következőket tartalmazza
 • megrendelő neve, címe, telefonos elérhetősége
 • utazásszervező , utazás időpontja, úti cél, szolgáltatások és árai
 • fizetési feltételek
Az utazási szerződésben feltüntetett árak minden járulékos költséggel együtt az út pontos és végleges árát tartalmazzák!
 
 - A Liget Travel Kft. fenntartja magának azt a jogot, hogy a weboldalán feltüntetett információkat, árakat a megrendelés előtt, után és közben is szükség szerint módosítsa, abból adódóan, hogy a weboldalon feltüntetett árak folyamatosan módosulhatnak (pl.: előfoglalási akciók, akciós árlisták, az utazás szervezők aktuális akcióinak kiadása / módosítása, stb.), ezért az esetleges áreltérésekből adódó károkért felelősséget nem vállalunk.
 - Az utazási szerződés és az utazásszervező általános szerződési feltételeinek aláírásával egyidejűleg a megrendelt út árának az előlegét (utazás megkezdése előtt több mint 30 nappal történő megrendelés esetén) 40%-ot, illetve az utazás megkezdése előtt kevesebb, mint 30 nappal történő megrendelés esetén 100%-ot kell befizetni. Kivételt képez, amennyiben az adott utazásszervező általános szerződésében leírtak másképp nem rendelkeznek..
 
A megrendelt szolgáltatás kifizetési lehetőségei
 • készpénzes fizetés személyesen az irodánkban
 • átutalás a bankszámlánkra
 • készpénz befizetés valamelyik Erste Bankfiókban a bankszámlánkra
   
 • Banki utalás esetén, az út árának számlánkra történő megérkezéséig az adott szolgáltatást az utazásszervező felé nem áll módunkban lefoglalni. A pénz beérkezése és a foglalás közötti időben elfogyott helyekért irodánk nem vállal felelősséget és az ebből adódó károkért a Liget Travel Kft-t semmilyen felelősség nem terheli
Ár garancia
A Liget Travel Kft. garantálja, hogy az utakat ugyan azon áron biztosítja ügyfelei részére, mint az utazásszervező iroda saját iroda vagy iroda hálózatán belül.
 
Utazási okmányok / Voucher
Az utazási okmányokat repülős városlátogatások vagy körutazások esetében az adott út szervezőjének a képviselőjétől indulás előtt két órával veheti át a repülőtéren. Ebben az esetben irodánk részvételi jegyet állít ki a megrendelt utazásról. Egyéni külföldi illetve belföldi szállásfoglalás vagy csomagtúra esetén a voucherek irodánkban átvehetőek Ennek pontos részleteiről az adott foglalás után tudunk tájékoztatást adni.
 - Amennyiben a Megrendelő a foglalás során saját maga, és más részére is megrendeli az adott utazási csomagot, abban az esetben a megrendelő személyét a többi utas jogszerűen eljáró képviselőjének tekintjük. Kizárólag a megrendelő a felelős minden olyan kárért, vagy a többi utast ért bármilyen hátrányért, ami azért következhet be, mert a megrendelő a többi utas vonatkozásában nem rendelkezett képviseleti jogosultsággal.
 - Az úti-okmányok (útlevél, esetlegesen vízum) beszerzése az Utasok kötelessége és felelőssége. Az Utasok kötelesek az utazásra vonatkozó mindenkori jogszabályokat,előírásokat (pl. útlevél-, vám-, devizajogszabályok, be- és kiutazási szabályok, egészségügyi előírások stb.) betartani; az ezek megszegéséből, be nem tartásából eredő többletköltségek és károk az utasokat terhelik.
 - Külföldi állampolgárságú utasok esetén, az utas saját felelőssége az adott ország rá vonatkozó beutazási szabályainak ismerete Pontos információt az adott ország konzulátusán/nagykövetségén kérhet.
 
A konkrét megrendelésre szóló utazási szerződés illetve az Áfa nyilatkozat a részvételi díj befizetése után a Megrendelő és/vagy főutas (szerződő megrendelő) részére átadásra kerül. Az utazási szerződés felmondására az utazásszervezőnek az adott útra vonatkozó utazási feltételei (ászf) az irányadóak.
 
Áfa nyilatkozat
A Megrendelőnek az utazás megrendeléskor nyilatkoznia kell arról, hogy milyen minőségben rendelte meg az utazást. A 2011. január 1.-től hatályos, többször módosított Áfa tv. 206. §-a alapján az Ügyfél köteles nyilatkozni arról, hogy az utazási iroda által nyújtott szolgáltatást - nem adóalanyként, vagy nem adóalanyi minőségében (azaz utasként) veszi igénybe (tehát magányszemélyként foglal, nem kér cégnévre számlát), illetve – adóalanyként saját nevében és javára, tehát végső felhasználóként veszi igénybe (tehát cégnévre kér számlát, de a megrendelt szolgáltatást nem számlázza tovább), illetve - adóalanyként saját nevében, de más javára (azaz nem utasként) veszi igénybe (tehát cégnévre kér számlát és a megrendelt szolgáltatást továbbszámlázza, ez esetben plusz Áfa-t is fel kell számolni).